We Advize zoekt Wft Adviseur

Ik ga je iets voorstellen en vraag je even aandachtig te lezen.

Ik ben eind vorig jaar begonnen met We Advize, een bedrijf dat zich richt op online advisering door Wft adviseurs voor opdrachtgevers, uit naam van en voor die opdrachtgevers.

Mijn naam is Ruud van der Vlies. Ik ben jurist en sinds 1994 werkzaam in de Leven- pensioen-sector.

Voorheen heb ik een aantal bedrijven (mede) opgericht:

  • Berkenhof Emplooyee Benefits in Rotterdam in het jaar 2000. Dit bedrijf richt zich op collectief en semi-collectief pensioen.
  • Totaaltransparant in Leiden in 2010. Dit bedrijf richt zich op de particuliere klant. Hypotheken en Leven.
  • Future of Finance Professionals in 2015. Dit bedrijf richtte zich op projectmanagement en detachering in de financiële dienstverlening.
  • Emplooyer in 2017, dit bedrijf richt zich op detachering en werving en selectie in de financiële dienstverlening.

En nu dus We Advize, een bedrijf welke logisch voortkomt uit mijn voorgaande ondernemingen en de lessen die ik daar heb geleerd.

We Advize is opgezet omdat ik keer op keer bevestigd werd in de veronderstelling dat Nederlandse Verzekeraars, pensioenfondsen en intermediairs behoefte hebben aan een efficiënt communicatie-en verkoop kanaal om tal van zaken te regelen. Denk hierbij aan:

  • Pensioencommunicatie
  • Vragen over levensverzekeringen
  • Advies en bemiddeling van verzekeringen, beleggings- en spaarproducten met Wft papieren

Er zijn door de ontwikkelingen van de afgelopen jaren om tal van redenen veel te weinig experts die  in staat zijn om klanten van de financiële instellingen van een goed advies te voorzien. We Advize wil deze specialisten op een flexibele basis leveren aan die partijen. Denk hierbij aan een opdracht van een pensioenfonds om klanten te informeren met specifieke vragen over het individuele pensioen of aan het intermediair die zijn leven klanten wil bedienen. Maar ook aan de verzekeraar of bank die aansprakelijkheidsissues wil oplossen.

Bij Future of Finance Professionals heb ik in zo’n kader invulling gegeven aan het hersteladvies beleggingsverzekeringen . Als externe partij hebben wij daar met vele adviseurs enkele tienduizenden klanten één op één voorzien van online klantadvies en conversies naar nieuwe producten.

Met We Advize ben ik een vergelijkbaar traject ingegaan, samen met een grote opdrachtgever die de levenportefeuille wil bewerken. In dit eerste grote project moeten adviseurs van We Advize klanten met levensverzekeringen benaderen, adviseren en bemiddelen.

De levenklant van nu is meestal slecht geïnformeerd over de rentabiliteit van de polis, de fiscaliteit en de mogelijkheden in de toekomst. De adviseur van We Advize adviseert de klant onafhankelijk en kijkt objectief naar de polis in het kader van de wensen en mogelijkheden van de klant. In een groot aantal gevallen kan de klant een beter alternatief of een handeling worden aangeraden. Op dat moment ontstaat er een advies en bemiddelingsmoment welke leidt tot een betaalde actie.

Ik zoek nu goede adviseurs die hieraan mee willen doen en ook mee willen groeien met We Advize. Mensen met hart voor de klant en de wil om hard te werken.

Je gaat volledig online te werk. Gewoon vanuit huis en soms op kantoor. Je bent dus constant efficiënt bezig. Geen kilometers, geen overbodige administratie (want dat is geregeld). Een constante stroom klanten en goede inkomsten gedurende lange tijd.

Ik train je persoonlijk en rust niet tot je een goede en stabiele inkomstenstroom hebt. Je gaat eerst aan de slag met klantselectie, dan ga je afspraken inplannen en als laatste adviesgesprekken voeren. In al deze fases ben je als ZZP er wel zelf verantwoordelijk voor jouw inkomsten, maar inmiddels is de businesscase afdoende bewezen.

Dus ben je op zoek naar iets anders? Wil je weg uit de hypothekenwereld, weg bij de onzekere detacheringsopdrachten of onzekere inkomsten van het eigen (kleine) assurantiebedrijf? Zie je in dat het adviseren van klanten met een levensverzekering dankbaar en leuk werk is?

Bel mij dan. Ik ben nu op zoek. Ik heb maar beperkt ruimte en alleen voor mensen die er echt voor gaan. Maar als jij zo’n adviseur bent dan wil ik je graag spreken.

Ruud van der Vlies

0651157194

ruud@weadvize.nl