Mensen willen gewoon niet zomaar hun financiële situatie delen met vreemden

Financiële stabiliteit en zekerheid zijn belangrijke aspecten in ons leven. We streven ernaar om de controle te hebben over onze financiële situatie en willen inzicht in hoe we onze toekomst kunnen waarborgen. Maar er heerst vaak een aarzeling om persoonlijke financiële gegevens te delen, tenzij het absoluut noodzakelijk is. Mensen willen zelf conclusies trekken en op basis daarvan beslissen of en wanneer ze financieel advies nodig hebben.

Een voorbeeld van een platform dat hierop inspeelt is Weadvize, met hun unieke financiële inzichttool. Deze tool maakt gebruik van gegevens van diverse overheidssites, zoals mijnpensioenoverzicht.nl, mijnbelastingdienst.nl, mijnuwv.nl en mijnoverheid.nl. Het verzamelt deze informatie door middel van het opvragen van gegevens via de DIGID. Belangrijk om op te merken is dat Weadvize absoluut geen toegang heeft tot deze gegevens, waardoor de privacy volledig gewaarborgd blijft.

De inzichttool van Weadvize vertaalt deze verzamelde data naar gemakkelijk leesbare informatie en infographics. Het stelt mensen in staat om zelf een beeld te vormen van hun financiële situatie zonder dat ze hun gegevens hoeven te delen. Dit geeft een gevoel van controle en autonomie. Er zijn vervolgens drie mogelijke scenario’s die kunnen volgen.

In het eerste scenario besluit iemand om de verkregen informatie volledig voor zichzelf te houden. Ze constateren bijvoorbeeld dat er geen verdere actie nodig is om hun oude dag te regelen. Dit biedt gemoedsrust en geeft het vertrouwen dat ze op de juiste weg zijn.

Het tweede scenario doet zich voor wanneer iemand specifieke financiële behoeften identificeert op basis van het verkregen inzicht. Ze realiseren zich bijvoorbeeld dat er een concreet bedrag nodig is en willen graag hulp van een financiële bemiddelaar. Weadvize kan in dit geval ondersteuning bieden bij het vinden van de juiste oplossingen, zoals het aanvragen van een spaar- of beleggingsrekening. Het belangrijke punt is dat Weadvize nog steeds geen toegang heeft tot de persoonlijke gegevens. Ze fungeren als een bemiddelaar die helpt bij het maken van de juiste keuzes, gebaseerd op de conclusies die mensen zelf hebben getrokken.

Het derde scenario doet zich voor wanneer iemand behoefte heeft aan meer gedetailleerde informatie, advies en bemiddeling. In dit geval kiezen ze ervoor om hun gegevens te delen met Weadvize door middel van een button op de website. Deze stap wordt alleen genomen als ze daar zelf voor kiezen, na een zorgvuldige afweging. Het delen van persoonlijke gegevens is altijd een delicate kwestie, en Weadvize begrijpt dit. Ze hebben strikte privacyregels en behandelen de gegevens met de grootste vertrouwelijkheid. Net zoals een huisarts gebonden is aan geheimhouding, zijn de adviseurs van Weadvize gecertificeerd en gehouden aan dezelfde vertrouwelijkheid.

Het unieke aan Weadvize’s aanpak is dat ze de kracht van zelfbeschikking benadrukken. Ze bieden hulp en ondersteuning, maar alleen wanneer het echt nodig is en mensen er zelf voor kiezen. Financieel inzicht wordt op deze manier een persoonlijke reis waarbij mensen zelf de regie in handen hebben. Het stimuleert vertrouwen, zelfredzaamheid en bewuste besluitvorming.

In een tijdperk waarin persoonlijke gegevens steeds vaker worden gedeeld en privacykwesties hoog op de agenda staan, is Weadvize’s benadering verfrissend. Het stelt mensen in staat om hun financiële situatie te verkennen, conclusies te trekken en pas dan te beslissen of en wanneer ze hun gegevens willen delen. Het biedt een gevoel van controle en vertrouwen in een domein dat vaak als complex en overweldigend wordt ervaren.

Financieel inzicht is van essentieel belang voor ons welzijn en onze gemoedsrust. Met Weadvize’s benadering kunnen mensen op hun eigen tempo werken aan hun financiële toekomst, wetende dat ze altijd de controle hebben over hun persoonlijke gegevens.

Weadvize inzichttool legt de basis

Door de Weadvize inzichttool te gebruiken leg je een echt fundament onder jouw financiële planning. De inzichttool kost je € 2,50 per maand maar dan krijg je ook ondersteuning bij het installeren en uitleg van de gegevens die je direct binnen hebt gehaald van de belangrijkste bronbestanden van de overheid. Ook krijg je voor maar € 195,- een op maat gemaakt overzicht met daarin ook de bovenstaande privé gegevens erin verwerkt als je ervoor kiest om de gegevens die je hebt binnengehaald te delen met de adviseur.

Meld je nu aan voor de Weadvize inzichttool

Je kunt je hier abonneren voor de Weadvize inzichttool. Zodra je dat doet krijg je een link opgestuurd naar het door jou opgegeven mailadres. De link wijst zichzelf, maar bij vragen kun je terecht bij Weadvize.