Inzicht vóór en na de invoering

Weadvize is begonnen met de inzichttool omdat de mensen bij het bedrijf een missie hebben geformuleerd: Iedereen heeft recht op financieel inzicht. Eigenlijk vinden we inzicht alleen niet genoeg, eigenlijk zeggen we: Iedereen heeft recht op een financieel plan. Maar laten we eens beginnen met inzicht, want daar begint het toch mee als je met jouw financiële toekomst aan de slag gaat. Stap 2 is dan het maken van het financiële plan om de haalbare wensen en doelstellingen te kunnen bereiken die je dankzij het inzicht hebt geformuleerd.

Dat inzicht krijgen is nu helemaal wenselijk voor iedereen die dadelijk geconfronteerd wordt met de wijzigingen die de Wet Toekomst Pensioenen met zich mee gaat brengen. En vergis je niet. Er zijn 20 miljoen pensioentoezeggingen. Bijna iedereen die werkt krijgt er in zijn of haar leven mee te maken. Omdat er nu een wijziging gaat plaatsvinden die alle pensioenpotten gaat opschudden is het dan wel zo handig om een financiële foto te maken vóórdat de wijzigingen worden doorgevoerd. Gaat er in jouw geval veel veranderen? Wat betekent dat voor de financiële toekomst? Goede vragen die een dynamisch financieel inzicht nog noodzakelijker maken.

Neem ook de andere financiële gegevens gelijk mee

Heel belangrijk dus als je eenmaal weet hoe jouw pensioen er nu en in de toekomst uit gaat zien, maar besef je wel dat pensioen voor een pensioenfonds niet hetzelfde betekent als voor de meeste mensen. Met pensioen zijn is een synoniem voor jouw financiële situatie na het werkzame bestaan. Tegenwoordig kun je trouwens ook makkelijk gedeeltelijk met pensioen zijn, je werkt dan gewoon minder. Voor iedereen geldt echter dat het pensioeninkomen niet gelijk staat aan het stukje papier van mijnpensioenoverzicht. Het is veel meer het netto gezinsinkomen afgezet tegen de netto uitgaven tegen die tijd. En dat inkomen komt natuurlijk voor een belangrijk gedeelte uit het werknemers pensioen, maar het kan ook komen uit een lijfrente, een erfenis, de overwaarde van het huis, spaartegoeden, huur, verzin het. Echt inzicht houdt natuurlijk rekening met veel meer dan pensioen alleen.

Weadvize inzichttool legt de basis

Door de Weadvize inzichttool te gebruiken leg je een echt fundament onder jouw financiële planning. De inzichttool kost je € 2,50 per maand maar dan krijg je ook ondersteuning bij het installeren en uitleg van de gegevens die je direct binnen hebt gehaald van de belangrijkste bronbestanden van de overheid. Ook krijg je voor maar € 195,- een op maat gemaakt overzicht met daarin ook de bovenstaande privé gegevens erin verwerkt als je ervoor kiest om de gegevens die je hebt binnengehaald te delen met de adviseur.

Meld je nu aan voor de Weadvize inzichttool

Je kunt je hier abonneren voor de Weadvize inzichttool. Zodra je dat doet krijg je een link opgestuurd naar het door jou opgegeven mailadres. De link wijst zichzelf, maar bij vragen kun je terecht bij Weadvize.