bereikbaarheid pensioenuitvoerders

Introductie:
Met de komst van de Wet Toekomst Pensioenen staan pensioenuitvoerders voor grote uitdagingen op het gebied van bereikbaarheid en het compliant afhandelen van vragen. De complexiteit van deze materie vereist een volledige herziening van de huidige werkwijze. Traditionele callcenters met gesplitste technische desks en klantcontactcenters, samen met chatbots, zullen niet langer voldoen aan de eisen. Gelukkig begrijpt Weadvize als geen ander de behoeften van pensioenuitvoerders. Met een focus op volume en innovatieve technieken biedt Weadvize revolutionaire bereikbaarheidsoplossingen die pensioenuitvoerders in staat stellen om de piekbelasting tijdens de overgangsperiode te beheersen en tegelijkertijd te voldoen aan de nieuwe wetgeving.

Een alles-in-één benadering:
Weadvize erkent dat pensioenuitvoerders behoefte hebben aan een geïntegreerde benadering van bereikbaarheid. In plaats van afzonderlijke afdelingen voor technische ondersteuning en klantcontact, stuurt Weadvize richting een alles-in-één oplossing. Door middel van geavanceerde technologie en deskundige adviseurs stelt Weadvize pensioenuitvoerders in staat om vragen van klanten efficiënt en compliant af te handelen. Dit zorgt voor een naadloze ervaring voor zowel pensioenuitvoerders als hun klanten.

Volledig AI-ondersteunde telefonie:

Weadvize gaat een stap verder in het ondersteunen van telefonische communicatie door volledig gebruik te maken van AI-technologie. Dit betekent dat alle gesprekken direct worden omgezet naar een geschreven verslag, dat vervolgens in het CRM-systeem kan worden opgeslagen voor bewijsdoeleinden. Dit stelt pensioenuitvoerders in staat om gesprekken gemakkelijk terug te vinden en te gebruiken als basis voor verdere interactie met adviseurs. Bovendien maakt deze benadering een efficiëntere en nauwkeurigere verwerking van klantvragen mogelijk.

Slimme chatbots:

Weadvize is momenteel bezig met het testen van AI-chatbots die gebruikmaken van zowel interne als externe documentatie voor communicatie, in combinatie met geavanceerde taalmodellen zoals GPT-4. De eerste ervaringen zijn zeer veelbelovend. Deze chatbots zijn in staat om algemene vragen, vragen over het gebruik van portals en zelfs diepgaande kennisinformatie te beantwoorden. Dit betekent dat een aanzienlijk deel van de vragen kan worden afgehandeld zonder tussenkomst van een mens, waardoor de efficiëntie en snelheid van de klantenservice aanzienlijk worden verbeterd. Uiteraard zullen de huidige medewerkers hard nodig blijven om het percentage klanten dat ten alle tijden een menscontact wenst of nodig heeft. De verwachting dat deze groep alléén al een (te) groot beslag gaat leggen op de beschikbare menskracht.

Ondersteuning voor KCC medewerker:
Dankzij de uitgebreide databank en kennisbank kan het callcenter van Weadvize ook worden ondersteund door dezelfde technologie. Dit stelt niet-specialisten in staat om veel van de binnenkomende vragen zelfstandig te beantwoorden, zonder dat er direct een adviseur aan te pas hoeft te komen. Dit vermindert de druk op de communicatieafdeling en zorgt ervoor dat vragen sneller kunnen worden afgehandeld.

Geavanceerde analyse en rapportage:
Weadvize begrijpt dat pensioenuitvoerders behoefte hebben aan inzicht in de prestaties van hun bereikbaarheidsoplossingen. Daarom biedt Weadvize geavanceerde analyse- en rapportagemogelijkheden. Met behulp van realtime gegevens en statistieken kunnen pensioenuitvoerders de efficiëntie van hun bereikbaarheidsoplossingen monitoren en indien nodig aanpassingen maken. Dit stelt hen in staat om snel te reageren op veranderingen en de klantervaring te verbeteren.

Conclusie:
Met de bereikbaarheidsoplossingen van Weadvize zijn pensioenuitvoerders klaar om de uitdagingen van de Wet Toekomst Pensioenen aan te gaan. De combinatie van een alles-in-één benadering, slimme chatbots, geavanceerde analyse- en rapportagemogelijkheden en volledige AI-ondersteunde telefonie zorgt voor een efficiënte en compliant afhandeling van vragen. Bovendien biedt Weadvize ondersteuning aan niet-specialisten, waardoor de werkdruk op de communicatieafdeling wordt verlicht. Met deze innovatieve en toekomstbestendige oplossingen kunnen pensioenuitvoerders zich focussen op het leveren van hoogwaardige dienstverlening aan hun klanten, terwijl ze voldoen aan de nieuwe wetgeving.

happy call center agents looking at camera
Photo by Yan Krukau on Pexels.com