Meet Financieel Adviseur in Opleiding: Michelle!

Ik ben Michelle, 31 jaar en ik ben financieel adviseur in opleiding bij WeAdvize. Het leerwerktraject is op 8 januari begonnen. Normaal gesproken vindt de opleiding plaats in een lokaal in Leiden, maar in deze bijzondere tijden worden we vanuit huis opgeleid via Teams. Het programma stoomt ons in 2,5 maand klaar voor een nieuwe start.

Toen ik werd benaderd voor dit opleidingstraject tot financieel adviseur was ik direct enthousiast! Ik heb altijd de ambitie gehad om mensen te helpen. Voorheen ben ik 15 jaar een horecatijger geweest en heb ik diverse functies uitgevoerd waarbij ik klantgerichte diensten heb verleend. Als tiener had ik altijd al een interesse in economie en cijfertjes, echter stond mijn passie voor koken in die tijd voorop. Voor mij was het dan ook een logische keuze om te werken als kok. Hierbij kreeg ik helaas geen verzadigd gevoel en was ik zoekende naar wat ik wilde gaan doen.

Door de coronacrisis raakte ik mijn oude baan kwijt. Dit was de kans om een switch te maken. Maanden ben ik zoekende geweest naar een nieuwe uitdaging. Toen dit traject op mijn pad kwam, wist ik dat ik ja moest zeggen.

De WeAdvize Academy

Zodoende zijn we met een klasje van 6 ambitieuze young professionals begonnen aan de opleiding. Voor mij was het wel even slikken omdat ik erg weinig voorkennis had van financiële dienstverlening. Een grote uitdaging dus. Als echte nieuwkomer wist ik bijvoorbeeld nog niet wat een lijfrenteverzekering of een obligatie was. Gelukkig heeft onze docent Ruud van der Vlies meer dan 20 jaar ervaring en passie voor zijn vak! Hij geeft elke week weer goed en duidelijk les. Ik kan iedereen die interesse heeft in omscholing tot adviseur dit traject aanbevelen. 

Elke week zetten we nieuwe stappen om ons klaar te stomen voor het vak. We leren o.a. om met de systemen van verschillende verzekeraars en aanbieders om te gaan, adviesrapporten te schrijven en klantgesprekken te voeren. Niet te vergeten de leerstof van Wet Financieel Toezicht Basis en Vermogen. Zonder deze diploma’s mag een adviseur niet adviseren! Wij zullen ons voornamelijk verdiepen in de levensverzekeringen, hypotheken en het opbouwen van pensioenvermogen.

Adviseurs van de toekomst

WeAdvize staat voor vernieuwing in de financiële wereld. De tijd van de ”stoffige adviseur” is voorbij, WeAdvize verwelkomt de adviseur in een modern en fris jasje. Transparantie staat voorop. Wij willen ons onderscheiden door vakkennis te vertalen en over te brengen naar de klant. Denk hierbij aan vertrouwen overbrengen en een passend advies geven. En daarnaast zoveel mogelijk informatie verstrekken. Een financieel product is een product voor de lange termijn met grote gevolgen als er niet goed wordt gekeken naar het klant- en risicoprofiel.

De nieuwe werkwijze van de adviseur is flexibel en klantgericht doordat er telefonisch contact plaatsvindt met de klant, op het tijdstip dat voor de klant uitkomt. Het enige wat je nodig hebt is een telefoon en een pc/laptop/tablet. De adviseur kan zijn scherm delen en de klant ziet gelijk hoe hij of zij er voor staat. Geen huisbezoeken meer, die veel (reis)tijd kosten en lastig te plannen zijn met eventuele files op de weg. Een ander voordeel van online werken: geen kilo’s papierwerk meer! Een stuk milieuvriendelijker dus én het geeft direct meer overzicht over je financiële situatie.

Voor mij is het duidelijk dat de financiële branche genoeg uitdaging biedt om met een nieuwe carrière te starten.

Doordat mijn voorkennis het laagst is van de groep zal het betekenen dat ik er iets langer over ga doen, maar een vechter zoals ik geeft niet op! Elk succesvol persoon is ooit vanaf nul begonnen. Dat dit traject zo toegankelijk is, maakt het ook zo uniek. Ik kijk er vol enthousiasme naar uit om na de opleiding aan het werk te gaan als adviseur!

In mei 2021 start de volgende klas bij de WeAdvize Academy en jij kan meedoen! Meer weten? Stuur een mailtje met je vragen naar info@weadvize.nl.