Adviseur in opleiding

Meet Financieel Adviseur in Opleiding: Arjun!

Sinds begin dit jaar doe ik mee aan de WeAdvize Academy. Een opleiding van ongeveer een halfjaar, voor toekomstige adviseurs in de financiële sector. In een team van zeven studenten krijgen wij wekelijks les van onze mentor/adviseursgoeroe Ruud. Om financieel advies te mogen geven moet een adviseur beschikken over Wft papieren (Wet financieel toezicht). De Wft certificaten die de WeAdvize Academy behandelt zijn: Wft basis, Wft vermogen, Wft Consumptief Krediet en Wft Hypotheken.

Effectieve data behandeling en digitale financiële tools.

WeAdvize realiseert zich dat de wereld van sparen, beleggen en vermogensbeheer aan het veranderen is. Steeds meer mensen hebben baat bij financieel advies. Onder de geïnteresseerde beleggers bevinden zich steeds meer relatief jongere mensen. Zij hebben hierdoor baat bij adviseurs van hun leeftijd, die zich thuis voelen in de digitale wereld. Goed financieel advies gaat namelijk gepaard met effectieve data behandeling ondersteund door digitale financiële tools.

De WeAdvize Academy

De opleiding bestaat voor een deel uit zelfstudie. De studenten moeten hoofdstukken leren en zich voorbereiden op de examens. Daarnaast zijn er elke week praktijkopdrachten, waarbij we ervaring opdoen in de praktijk. Dit doen we door gesprekken te evalueren, klant- en polisanalyses te doen, en te oefenen met relevante systemen. Wekelijks wordt dit besproken in een online les, geleid door Ruud (docent) en Sanne (opleidingscoördinator). Tegelijkertijd voeren wij werkzaamheden uit zoals het inplannen van afspraken (voor de huidige adviseurs) en het runnen van de backoffice.

Inmiddels beschikt elke student over zijn Wft basis certificaat. Voor begin april staat er weer een examen op het programma; dit keer voor Wft vermogen. De laatste maanden zullen wij vervolgens aan de slag gaan met hypotheekzaken. Het gewenste en verwachte eindresultaat: een team vol jonge, gemotiveerde adviseurs die klaar staan om het paradigma van de wereld van financieel advies voorgoed te veranderen!

In mei/juni 2021 start de volgende klas bij de WeAdvize Academy en jij kan meedoen! Meer weten? Stuur een mailtje met je vragen naar info@weadvize.nl. Lees ook de blog van Adviseur in Opleiding: Michelle.